W dniach 22 i 28 marca uczniowie klas czwartych uczestniczyli w warsztatach kulinarno-edukacyjnych. W czasie spotkania uczniowie łączyli teorię z praktyką. Najpierw zapoznali się z zasadami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
Dowiedzieli się, jak jeść zdrowo i ze smakiem, w jaki sposób przygotować przepyszne koktajle i sałatki na bazie świeżych, zielonych warzyw, dlaczego warto jeść różne kasze, uprawiać sport, być aktywnym fizycznie i sięgać po słodycze na bazie naturalnych składników, bez dodatku cukru. A następnie przystąpili do części praktycznej, w czasie której mogli skomponować własną sałatkę, skosztować przepysznego koktajlu i delikatnych pralinek.
Notatka+foto: E.Paduch

Warsztaty ekologiczne w Lipiu kl. IV a i IV b
W dniach 20-21 marca klasy IV A i IV E uczestniczyły w warsztatach edukacyjnych realizowanych w ramach projektu „Łosoś i spółka – kształtowanie zachowań prośrodowiskowych społeczności lokalnej województwa zachodniopomorskiego” dofinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020.